woensdag 31 oktober 2012

100 spreekbeurt pagina's

Vandaag heb ik voor POLS-netwerk de 100e spreekbeurtpagina gemaakt. Dat was een spreekbeurtpagina over het beroep van kok. Alle pagina's zijn op hier bij elkaar gebracht. Natuurlijk staan ze ook op http://webje.yurls.net Op naar de volgende 100 spreekbeurten!

dinsdag 30 oktober 2012

Ontdekspel 2

Al een beetje uitgespeeld met het eerste 'Ontdekspel'? Dan is hier nummer twee. Nieuwe uitdagingen voor een regenachtige woensdagmiddag. Veel plezier ermee!
Enne .... niet te snel opgeven!

zondag 28 oktober 2012

Ontdekspel 1

Het volgende spelletje, ik noem het maar even 'Ontdekspel', is gewoon erg leuk om eens op het digibord klaar te zetten. Laat de kinderen maar ontdekken wat er allemaal te doen is en hoe het 'verhaal' gaat lopen. Als je er zelf aan begint zit je trouwens nog wel even aan de computer ;-))

zaterdag 27 oktober 2012

Dino Dig

Een heel leuk spelletje om kinderen te laten spelen (en oefenen) met coördinaten is het spelletje 'Dino Dig'. De bedoeling is dat de kinderen de skeletten opgraven van dino's, Een soort zeeslag dus, maar je speelt het alleen. Ik zette het spelletje nogal eens aan bij het begin van de ochtend als de kinderen binnenkwamen. Allemaal in de rij en om de beurt coördinaten invoeren. Wie raak had gescoord mocht nog een keer. Succes verzekerd!!

vrijdag 26 oktober 2012

Bedankje project Hallo Wereld

Voor de herfstvakantie hebben wij op school een project gedraaid met als thema "Hallo wereld", dus parallel lopend aan het thema van de Kinderboekenweek. Als bedankje aan de ouders heb ik een Thinglink gemaakt, met wat 360 graden links erin. M.i. heeft dit programma leuke mogelijkheden!

maandag 22 oktober 2012

Werkboekjes

Voor POLS-netwerk maak ik sinds kort o.a. diverse werkboekjes. Sommige zijn erg in trek. Zo werd het werkboekje voor de Kinderboekenweek 2012 maar liefst 26.000 keer gedownload in de afgelopen weken.

Inmiddels zijn er ook al weer 2 werkboekjes voor de herfst. Eén voor de middenbouw en één voor de bovenbouw. Vandaag heb ik in mijn groep 5 het werkboekje uitgedeeld. Ze zijn er weer tijden zoet mee. Dus zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.
Alle werkboekjes en nog veel meer kun je vinden op de volgende LINK. Daar staat voor de bovenbouw nog een leuk werkboekje voor Halloween.

zondag 21 oktober 2012

Voorbereiding Yurls Sinterklaaspuzzel

Wie mij een beetje kent, weet dat ik van het ontwerpen van allerlei puzzels hou.Vandaag ben ik lekker bezig geweest met het ontwerpen van een nieuwe Sinterklaaspuzzel.
Als je wilt weten hoe deze puzzel gaat, klik dan HIER.
Het gaat weer leuk worden en ik hoop dan ook dat er veel groepen aan mee zullen doen.

vrijdag 19 oktober 2012

Thinglink Spinnen

Als je een beetje creatief met het programma omgaat, kun je er hele makkelijke lessen (of in ieder geval overzichtsafbeeldingen) mee maken.

Spinnen kun je hieronder vinden.



donderdag 18 oktober 2012

Handige werkbladen

Bij het maken van mijn laatste webpad over China heb ik bij vraag 1 o.a. gebruik gemaakt van een werkblad dat ik gegenereerd heb bij Worksheetworks.com

Deze tool bied je heel veel verschillende werkbladen op het gebied van rekenen, Engels en aardrijkskundige kaarten, maar ook puzzels, bouwplaten en kalenders!

Zelf heb ik er al voor mijn groep een aantal aardige werkbladen als extra materiaal vandaan gehaald. Absoluut de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen.

Thinglink eens uitgeprobeerd ...

Vandaag eens uitgeprobeerd hoe Thinglink werkt. Reuze leuk en inderdaad helemaal niet zo moeilijk. Op mijn gemak eens puzzelen hoe ik dit nou weer in een Yurls-pagina kan verwerken.

dinsdag 16 oktober 2012

Webpad China binnenkort online.

Op dit moment ben ik bezig met een webpad over China.
Ik heb al een tijdje geen echt webpad meer gemaakt en kortgeleden kreeg ik een tip van een collega uit Waddinxveen.
Nog een paar vragen en het is klaar!

Tevens heb ik een start gemaakt met dit blog. Maar ik moet nog een heleboel uitvinden, bijvoorbeeld hoe je een plaatje kleiner kunt maken.
Dat moet toch kunnen, maar ik weet nog niet hoe.