donderdag 29 november 2012

December kalender

Dit spreekt voor zich. "Hallo wereld ...!" Wat doen we in december?
Elke dag een sneeuwvlokje.

Fijne feestdagen alvast!
Jack

zondag 25 november 2012

Woordzoeker-generator

Een programma dat ik zelf vaak gebruik is de woordzoeker-generator van Teachers-direct.
Je kunt verschillende woordzoekers maken.
Kies je voor de 15x15 grootte, dan is er zelfs een online versie van je woordzoeker.
Je krijgt sowieso een PDF-versie van je woordzoeker. Als je hem op je computer opslaat, geef hem dan wel een goede naam, maar bewaar het getal waarmee Teachers-direct hem opslaat. Je kunt hem dan weer terugzoeken op hun site en eventueel veranderen. Een leuke manier om snel een aparte les te maken.
Natuurlijk zijn er wel meer woordzoeker-generators te vinden, zoals:

Van Schoolplaten.com
Van Teacher-Stuff
Van Puzzlemaker

donderdag 22 november 2012

Woordenboek

Een Yurls-site die ik al een lange tijd geleden heb gemaakt, maar waar ik regelmatig gebruik van maak is mijn woordenboek-site.
Je vindt er behalve het Groene boekje allerlei andere woordenboeken, vertaalsites en nog veel meer.
Neem gerust eens een kijkje.

zondag 18 november 2012

Sint helpt je op weg.

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent uiteraard weer surprises maken, lootjes trekken, zweten op gedichten , maar bovenal: proberen eens origineel uit de hoek te komen.
Deze website biedt je de helpende hand. Je vindt er hulp bij het trekken van lootjes, een gedichten-generator en de mogelijkheid om je gedicht op een leuke manier uit te printen via de printservice . Wil je het gedicht toch liever zelf maken, maar zoek je een rijmwoord, dan word je ook op weg geholpen.



Via de printservice (zie het plaatje hiernaast) kun je je gedicht als een rebus uitprinten, in de vorm van een hart, je kunt er een spiraal van maken en zelfs een doolhof. Als het een beetje lang gedicht is, is de 'gelukkige' met de laatste optie volgend jaar met de Pasen wel klaar.

Maar ... al met al wel een handige site voor de Sinterklaasdagen.

vrijdag 16 november 2012

Sinterklaas Letterspel


Morgen komt de Sint aan in Nederland, maar het Sinterklaas-letterspel staat vanaf dit moment online.
De info van het spel is te vinden op de i-link in het plaatje, maar is ook HIER te vinden.

maandag 12 november 2012

Kinderboekenweek 2013

Volgend jaar gaat de Kinderboekenweek over het thema Sport en Spel in kinderboeken en heeft de pakkende slogan: "Klaar voor de start! ..."
Omdat je niet vlot genoeg je logo klaar kunt hebben heb ik de mijne al aangepast.
Op Kinderboekenweek.yurls staat het nieuwe logo al.
In de Kerstvakantie ga ik er eens wat links bij zoeken.
Leuk thema!

Phillip Martin

Bij het ontwerpen van de logo's bij mijn webpaden, e.d. maak ik vaak gebruik van de plaatjes van Phillip Martin. Deze van oudsher Amerikaan heeft een tijd in Belgiƫ gewerkt op een Amerikaanse school en gaf daar het vak tekenen. Inmiddels is hij al weer enkele jaren terug naar de States. Zijn illustraties vind ik erg grappig en Phillip heeft een heel herkenbare stijl. Hij staat toe dat de afbeeldingen voor het onderwijs gratis gebruikt mogen worden. Een reden te meer om hem nog maar eens in het zonnetje te zetten.

woensdag 7 november 2012

Klokhuis in nieuw jasje

Vandaag heb ik mijn oude site: klokhuis.yurls.net in een nieuw jasje gestoken. Klokhuis heeft sinds kort alle links veranderd en daardoor klopten bijna alle links niet meer. Een hele klus, maar wel de moeite waard!

Op de pagina heb ik ook een box gemaakt met alle, tot nu toe verschenen, afleveringen uit de serie: "Klokhuis maakt geschiedenis."
Deze prachtige en informatieve afleveringen gaan over de 50 Canon-onderwerpen, die sinds vorig jaar verplichte stof zijn voor iedere leerling.
Kijk in dit verband ook eens naar mijn Canonpaden

vrijdag 2 november 2012

Jacquie Lawson

Een website waar ik al een paar jaar fan van ben en ook een abonnement op heb (kost slechts 13 euro voor 2 jaar) is die van Jacquie Lawson. Het leuke is, dat je voor dit belachelijk lage bedrag zoveel kaarten mag versturen als je maar wilt. Verjaardagen, Kerst, Nieuwjaar, speciale gelegenheden en ga zo maar door. Je kunt ook een kaart met een boodschap naar jezelf sturen (zie voorbeeld) en deze link weer gebruiken om hem te delen met een doelgroep. Ik doe het nog wel eens op school: een kaart namens het team aan de ouders, voor Kerst en Nieuwjaar.

De filmpjes zijn ook erg leuk, maar wel erg Engels. Ik houd er wel van!
(En ik heb geen aandelen trouwens, ben alleen groot fan.)